Referenciák a Babahívogató Programról

Visszajelzés - immár Anyukáktól

an image

"Az esküvőnk után nem sokkal úgy döntöttünk, most már bármikor jöhet a baba. Nagy szeretettel vártuk, bár tudtuk, hogy a pajzsmirigy alulműködésem miatt türelmesnek kell lennünk. Habár gyógyszerrel kezeltek, tudtam, éreztem, hogy emögött a betegség mögött is – mint minden testi baj hátterében – lelki problémák állhatnak. 6 hónap után kezdtem türelmetlen lenni, mint minden szerelmes, boldog asszony, aki babát szeretne és elkezdtem a megoldás után keresgélni, először az interneten. Rátaláltam Krisztina honlapjára (www.babatakarok.hu), ami minden részletre, módszerre kiterjed a gólya késésével kapcsolatban. Nagy örömmel láttam, hogy könyvet is írt a témában. Megrendeltem, nagyon hamar kiolvastam, és ez rádöbbentett, mennyi minden állhat a fogamzás késésének hátterében! Miután végeztem a könyvvel (amiben sok-sok részt aláhúztam és újraolvastam, mert éreztem, hogy rám vonatkozik), felkerestem Krisztinát, és megkértem rá, menjünk végig a Babahívogató Programon is. Egy évvel az esküvőnk után, nyáron, júniusban kezdtük el a 6 alkalmas programot, és már az első találkozáskor éreztem: ez nekem való, mintha nekem találták volna ki. Krisztina amellett, hogy egyértelműen otthon van a témában, rendkívül felkészült, átgondolt programon vezet végig minket, babára vágyó nőket, szinte kézenfogva, segítve. (És remek hangulatban, tele női energiával!) Már a 2. ülésünk utáni héten megjelent a várva várt két csík a terhességi teszten, röpködtem örömömben! Ennek ellenére arra kértem Krisztinát, folytassuk a terápiát, mert érzem, rengeteget épülök belőle lelkileg. Igazam lett, sok csontvázat kiástunk a múltamból, foglalkoztunk például a szüleimmel való rossz kapcsolatommal is. A pajzsmirigy alulműködésem lelki hátterére is rávilágított, úgyhogy végre választ kaptam arra a sok kérdésre, ami nyugtalanított korábban. Én úgy érzem, problémáink fele már azzal elmúlik, ha rájuk világítunk egy reflektorral (mintha megijednének a fénytől!), hát még ha dolgozunk is rajtuk! Már várandósságom 8. hónapjában járok, és hatalmas szeretettel és örömmel várjuk kislányunkat, Lillácskát. Szívem mélyéig hálás vagyok Krisztinának, aki hozzásegített ehhez a boldogsághoz! Minden babát tervező bajtársnőmnek szívből ajánlom Őt, a könyvét, és a Babahívogató Programot! (Időközben Lillácska márciusban megszületett, csodaszép kislány. – kiegészítés - Szeghy Krisztina)"

Zsuzsi, 35 éves anyuka

an image

"Te nagyon jól tudsz szimbólumokban rajzolni'' - mondta egyik alkalommal Kriszti. Hogy én rajzolni? Ez idáig számomra elképzelhetetlen volt. Az első találkozásunkkor meg is ijedtem egy kicsit, hogy itt majd mindenféléket kell rajzolni, de egy pár alkalom után már vártam, hogy tollat ragadhassak. Ez csak egy azon dolgok közül, amire a Babahívogató Program hatással volt. Beszélgetéseink legfontosabb üzenete számomra az volt, hogy nézzek szembe a múlttal, bocsássak meg, engedjek el és mondjak köszönetet. Miután ezeket - könnyezve - megtettem, egy hatalmas tehertől szabadultam meg. Egy láthatatlan erővel küzdöttem, és én jöttem ki győztesen. Három hónappal a program befejezése után megtörtént az, amiért Krisztihez fordultam, amire már évek óta vágytunk, teherbe estem. A mai napig nagy szeretettel és hálával gondolok vissza a beszélgetéseinkre, az őszinte, felszabadító légkörre. Köszönöm, köszönjük Kriszti!" (2018 elején megérkezett Kati gyönyörű kisfia: Domi :) - kiegészítés: Szeghy Krisztina)

Kati, 32 éves

an image

"Krisztina a Babahívogató Program során abban segített, hogy meglássam azt, a problémát sohasem önmagában kell keresni és orvosolni, hanem tágabb látókörben érdemes vizsgálni. Ha egy adott életterületen, pl meddőség, gyermek kérdés vmi nem működik, akkor lehet több terület sem működik jól. Együttesen érdemes áttekinteni és megoldást találni rá. Nekem Krisztina az önbecsülésem, önértékelésem és nőiességem megerősítésében segített. A beszélgetések közvetlen hagulatban, személyiségemhez igazodva szeretetteli hangulatban zajlottak. Érdekes volt megismerni önmagamat belülről sokkal mélyebben, visszatekinteni a múltamba, családomat és a kapcsolataimat megvizsgálni. Béklyóként estek le rólam a lelki terhek az egyes felismerésekkel és fokozatosan megerősödtem lelkileg. Nagyon sok segítséget kaptam, megnyíltak előttem ajtók az életben, és még abban az évben, 44 évesen, ötödik lombikra megérkezett a várva várt gyermekáldás is.Problémamentes áldott 9 hónap után kisfiunk megérkezett, egészséges, gyönyörű, ma már hat hónapos.Nagyon köszönjük a sok segítséget, azóta is tartjuk a kapcsolatot, mindenkinek meleg szívvel ajánlani tudom, keresse fel Krisztát."

Zsuzsi, 44 éves

an image

"Sok mindent kipróbáltam: gyógyteát ittam, talpmasszázsra is elmentem (biztos van akinek ez bejött, de én már nevettem magamon, hogy hogy is gondolhattam, hogy majd ettől jön a gólya :) ), és csináltam azt a tornát is, ami után nem szabad lezuhanyozni... mégis az asszisztált reprodukciós osztályon kötöttem ki a párommal. Mindenkinek azt kell megtalálnia a kisbabához vezető úton, amire neki szüksége van - és lehet, hogy valakinek a talpmasszázs az, de nekem nem az volt. Valahol éreztem - mert szerintem ezt az ember érzi, de nehéz bevallani - hogy szükségem van segítségre. Mindent lehet, csak akarni kell, ezt régóta tudom - és ahhoz kellett a segítség, hogy valóban, gátlások és félelem nélkül akarjam a kisbabánkat. Egy önismereti kurzusnak is fel lehet fogni, ami segített, hogy bizonyos dolgokat más szemszögből is lássak, és talán csak ennyi kellett. Az is tetszett benne, hogy egy behatárolt időtartam alatt végzi az elemzést és értékelést, nem mint a legtöbb pszichológus (vagy talpmasszőr), hogy "hát nem tudni, hogy meddig kell járni hozzá, mert ez személyiség és probléma függő stb." - épphogy nem mondják hozzá, hogy "hát ezt addig el akarom húzni, ameddig csak bírja a pénztárcád, hiszen a megoldást úgyis neked kell megtalálod, nekem meg az az érdekem, hogy ez minél később történjen meg"... Kriszta egy következetesen felépített programon vezet végig, magamon is meglepődtem, de rengeteget beszéltem, ő pedig pont ott és akkor szólt közbe, amikor kellett, és pont azt mondta, amit kellett, ami más megvilágításba helyezte az elhangzottakat, és amitől esetleg féltem, már nem tűnt ijesztőnek, és ami talán a legfontosabb: sikerült jobban megismernem önmagamat. Minden alkalommal megkönnyebült a lelkem, minden héten alig vártam, hogy mehessek. Minden babát tervezőnek ajánlanám, nem csak azoknak, akiknél - ahogy ő mondaná - késik a baba. És ahogy vége lett a Babahívogató programnak, a kisbabám nem késlekedett tovább..."

Andi, 33 éves

an image

"Egy izgalmas belső utazás volt a Krisztával történt beszélgetések sorozata. Mindig vártam az újabb találkozást, mert szerettetem a felmerült kérdéseket és a játékokat, teszteket, amiket együtt csináltunk. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne új összefüggéseket meglátni és megérteni a saját életével kapcsolatban. Nekem legalábbis ebben nagy segítségemre volt, és most is hálás szívvel gondolok vissza a találkozásainkra. Ráadásul pár hónappal később hozzánk is bekopogtatott a várva várt gólya" (Anna és Peti most 2018. áprilisában már 7 hónaposak. :) - kiegészítés - Szeghy Krisztina)

Timi, 31 éves (7 év után lett várandós)

an image

"Elnézésed kérem, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de ennek oka volt. Mégpedig, hogy alig értünk végig az utolsó beszélgetésen megtörtént a csoda :) Viszont vártam, hogy bizonyosságot nyerjek, hogy igazából milyen nemű a picúr. Elmondhatom immár félidőben járok és kisfiút hordok a szívem alatt. Az élet furcsa dolgokra képes, ugyanis éppen a tetőfelújítás kellős közepén érkezett hozzánk az új élet. Illetve pár héttel később, amikor még semmit sem sejtettem, egy egész napos motoros vezetéstechnikai tréninget is végigcsináltunk, immár együtt. Én magam biztos vagyok benne, hogy nekem azok a beszélgetések kellettek veled, hogy bizonyos gátak feloldódjanak. Talán az is kellett, hogy "amikor nagyon kell koncentrálni" elterelődött a figyelmem, nem volt időm rágörcsölni, túlagyalni. Egy biztos, én május eleje óta, amikor pozitív lett a teszt, olyan földöntúli boldogságot és mérhetetlen megkönnyebbülést érzek, amit nem lehet szavakba önteni. Talán azzal, hogy feltártuk ezeket a múltbéli okokat illetve béklyókat, olyan energiákat szabadítottunk fel, amelyek kellettek a kis élet megfoganásához. Szeretném neked megköszönni az erőt, amit adtál és a munkád! Kívánok neked további sikereket az életben!" (Időközben megszületett a képen látható úriember, Kornél. :) - kiegészítés - Szeghy Krisztina)

Kriszti, 28 éves (20 hetes kismama)

an image

"Szívből ajánlom Mindenkinek a Babahívogató Programot, nagyon örültem, hogy részt vehettem a 6 alkalmas konzultációkon Krisztivel. Minden alkalommal közelebb kerültünk a megoldásokhoz, olyan lelki problémáimra, amit azt hittem, hogy már megoldottam vagy már nincsenek Rám hatással, de ott lebegtek a felszín alatt. Sok mindenre sikerült fényt deríteni és megoldási javaslatot tenni. Elindultam egy jobb és nyugodtabb úton egy üres hátizsákkal a hátamon. Egy biztos a sikeres baba projekthez nem csak az egészséges fizikai állapot feltétel, hanem a lelki stabilitás és egyensúly is, amit sikerült megkapnom. Most már várom türelmesen, hogy mikor fog bekopogtatni a Gólya Hozzánk…" (2018. júliusában megérkezett a képen látható csodaszép kisfiú, Lali :) - kegészítés: Szeghy Krisztina)

Gabi, 34 éves (3 év próbálkozás után lett kismama

"2015-ben, 4 év sikertelen babavárás után próbáltuk ki ezt a programot. Sokat jelentett, hogy az első beszélgetésen a párom is részt vett és már akkor is sok minden kiderült, hogy ki mit gondol és benne is elindult valami. Minden alkalommal elkísért és neki is volt ideje egy kicsit megállni és gondolkodni várakozás közben. Számomra egyértelműen hasznos volt nem csak az összegzés, hanem az alkalmanként megosztott gondolatok és a kérdések amelyek közben felmerültek bennem. Sokan nem mernek ilyen dolgokat kipróbálni és nekik üzenem, hogy lehet nem a program után egy héttel jön az eredmény, de valamilyen irányba el tud mozdulni az ember és nem csak topog egy helyben. És igen: érdekesség 2016-ban megtörtént a csoda és úton van, várjuk és biztos vagyok benne, hogy ennek a programnak is köze van hozzá. Még a párom is így gondolja, hogy ezek a foglalkozások jobban megérték a pénzt és energiát mint bármi egyéb. Utólag is hálás vagyok Kriszti türelméért, segítségéért és mindenkinek ajánlom egy próbát megér." (Időközben megszületett Bálint. :) - kiegészítés: Szeghy Krisztina)

Ibolya, 36 éves (21 hetes kismama)

"Kedves Kriszti!Ne haragudj, hogy ilyen sokára válaszolok. Az utóbbi hónapokban nagyon felgyorsult körülöttem minden, ezért egy kis túlzással szinte csak enni és aludni jutok haza. Pedig már én is régóta készülök Neked írni. Az együtt töltött órákat nagyon élveztem (ismerősnek is ajánlottam már, hogy keressen fel Téged), jó volt kibeszélni magamból az érzéseket. Egy kicsit meglepő volt számomra, hogy elsősorban a gyerekkor kapta a fő hangsúlyt a beszélgetéseknél, és ahogy az összegzésből is kiderült, mennyi mindenre lehet hatással, amikre az ember nem is gondolna. Lezárni magamban a korábbi dolgokat még nem sikerült, az még hosszú-hosszú folyamat lesz, amin még sokat kell dolgoznom. Hogy mennyire volt hasznos a Babahívogató Program? 100%-osan :), aminek a gyümölcsét (egy kisfiút) június végén már a kezünkben is tarthatjuk. Ez az egyik oka, hogy mostanában szinte semmi időm nem marad. Vizsgálatok (tökéletesen fejlődik), bababoltok, úristen mit kezdek majd egy gyerekkel…, de jó, hogy összejött… Tehát hol a fellegekben járok, hogy kétségbe esem, hogy hogyan fogok én ellátni egy gyereket.:) Köszönök még egyszer mindent!Szeretettel: Ági"

Ági, 30 éves (2,5 év próbálkozás után lett kismama)

an image

"Igaz nem olyan rég vártuk a gyermekáldást, de kezdtem egyre csalódottabb, görcsösebb és türelmetlenebb lettem. Bár úgy gondoltam, hogy ez teljesen rendben van, hisz ki ne lenne az? Viszont párom úgy gondolta, talán jobb lenne, ha segítséget kérnénk. Beláttam, igaza van. Ekkor kerestem fel Krisztit, ki kedvességével és szeretetteljességével, segített felkutatni lelkemben azokat a gátakat, melyek igaz jelen voltak életemben, tudtam róluk, de sosem tudatosult, hogy igazából visszafognak abban, hogy igazán önmagam lehessek. Nehéz volt szembenézni ezekkel. Hirtelen összekuszálódott minden. Mostanra viszont minden világossá vált. Tudom mit kell ’tennem’. Hogy lehetek igazán ’én’, hogy lehetek egyszer Anya. Igaz még nincs Gyermekünk, de elindultam egy olyan úton, melyen egyre jobban érzem magam, kiteljesedtem és nem mellesleg, ahol egyre közelebb kerültünk Párommal egymáshoz. És mikor megjön Gyermekünk, egy érzelmileg stabil lábakon álló Családba fog érkezni. És ezt nagyon köszönöm, Kriszti! :-)" (2018. év elején megszületett a képen látható csodaszép kislány: Regina. :) - kiegészítés: Szeghy Krisztina)

Zsuzsi, 37 éves (2,5 év után lett édesanya)

Visszajelzés - leendő Anyukáktól

"Szeghy Krisztinával a közös munkánk kicsit hosszabbra nyúlt, mint az általa eredetileg meghatározott időkeret – ennek oka, hogy bevallottan „nem vagyok egyszerű eset”. Ez alatt az idő alatt Krisztina végig figyelemmel és türelemmel volt felém, és a találkozásokat lezáró végső összefoglalás során nagyon sokrétű és mélyre ható összefüggéseket tárt elém a sorsomat és a személyiségemet illető elakadások kapcsán. Mindez maximálisan pozitív csalódás volt számomra – jóval többet kaptam, mint amit eredetileg vártam vagy gondoltam volna, mikor az interneten rátalálva segítséget kértem Tőle. Személyes élményem, hogy a Vele való közös munka nem csak hasznos, hanem kellemes is volt – az ott töltött időt tekintve éppúgy, mint hatásaiban: úgy érzem, az érzelmi életem felszabadult azt követően, hogy a segítségét kértem. Munkádat, figyelmedet ez úton is köszönöm!"

Annamária, 39 éves

"Ritkán éreztem olyan tehetetlennek és üresnek magam, mint a harmadik sikertelen lombik után. Aki ugyanezt az utat járja, pontosan tudja és érzi, hogy mire gondolok. Kriszta oldalára, ebben a lelki állapotban, teljesen véletlenül (és tudjuk, hogy véletlenek nincsenek) bukkantam. Elolvastam a babahívogató programot és még aznap jelentkeztem is rá. Hogy miben is segített Kriszti? Nagyon jól esett olyan valakivel beszélgetni erről, aki teljesen kívülálló, de a témában teljesen kompetens személy. A megbeszéléseken Kriszti mindig oldott és nyugodt légkört teremtett. Segített a dolgok mélyére ásni és szívből remélem, hogy ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy édesanya lehessek."

Rita, 4. lombikra készültünk együtt - lelki oldalról

"Kriszta módszerére az interneten keresztül találtam rá. Elolvastam a könyvét ("Ha lelki okok miatt késik a baba") és éreztem, hogy személyesen is kell Vele találkoznom. A Babahívogató Program során sok minden világossá vált számomra, olyan dolgok is, amikről sosem gondoltam volna, hogy lelki gátja lehet a teherbeesésnek. Krisztának ez úton is hálásan köszönöm ezeket a beszélgetéseket, hogy teljes bizalommal fordulhattam hozzá és hogy rengeteget segített nekem. ;-) "

Eszter, 36 éves

"Bevallom őszintén, hétről hétre nagyon vártam az alkalmakat, mikor mehetek Krisztihez beszélgetni.:) Sok olyan dologra fényt derítettek ezek az alkalmak,amik napról napra segítették a vetélés és sikertelenség által felhalmozódott lelki sebeket begyógyítani. Kriszti tanácsaival és az általa adott házi feladatokkal pár hét alatt is sokat változott az életünk pozitív irányban! Úgy gondolom, mindenki megérdemel pár órát,amikor csak ő a fontos, és el tudja mondani a problémáit úgy, hogy nem csak meghallgatják, de segítenek is azokat megoldani. Mai napig fülemben csengenek Kriszti szavai,melyeket az utolsó alkalmon mondott, és ezek a szavak, tanácsok mindig erőt adnak, hogy pozitív tudjak maradni :)."

Nóri, 29 éves

"Abszolút örülök, hogy ràbukkantam, és hosszú töprengés utàn ràvettem magam, hogy részt vegyek a Babahívogató Programban. Összességében egy nagyon jó külső tükröt mutattàl meg saját magamról és családomról, melyet köszönök :) A saját Önismereti utamon nagyon jót lendítettek a személyes hangvételű, bizalmas beszélgetések, úgy érzem sokat profitàltam belőle. Ami érdekes tapasztalàs hogy úgy érzem, az Édesanyámmal és a Bátyámmal való kapcsolatom javult azàltal, hogy talán így màr jobban megértem a nézőpontjukat. Bàr a Babóca érkezése még várat magàra, de remélem hamarosan már az Ő kis személyisége megértésén tűnődhetek ;)"

Zita, 35 éves

"A program előtt meglehetősen elveszettnek, kétségbeesettnek éreztem magam, a program után ez megváltozott. A beszélgetések, bármily nehéz témát is érintettek, jó hangulatban teltek, könnyen megtudtam nyílni. A segítségeddel a helyére kerültek a dolgok, az önvád, a düh, a harag helyett megnyugvást, összhangot érzek. Megtanultam, hogyan figyeljek magamra, hogyan kezeljem a nyomást, ezáltal összeszedettebb, tudatosabb lettem. Ez az érzelmi változás segített megoldani az emberi kapcsolataimban kialakult feszültséget is. Tudom, hogy sok minden vár még rám, de ennek a programnak köszönhetően van erőm folytatni és tudom, hogy jobb édesanyává válok."

Kriszti, 31 éves

"Nem tudtam, mire számítsak, úgyhogy nagy izgalommal és reményekkel vágtam bele, és teljes mértékben megérte, és jó döntés volt. Már az nagyon sokat segített, hogy rengeteg dolgot ki kellett beszélnem, olyan kérdésekre válaszolni, amiket az ember nem tesz fel magának, vagy biztos nem olyan formában. Ezek nagyon sok érdekes gondolatmenetet indítottak el bennem, és ezáltal jobban megismertem magam. Jó volt visszajelzéseket kapni a félelmeimre, problémáimra és együtt megoldást találni. Az utolsó alkalom pedig nagyon sok mindenre ráébresztett, és sok mindenben megerősített, amit talán nem mertem bevallani magamnak se. Persze ez csak a kezdet, mert most kell igazán dolgoznom rajta, de a program nélkül nem jutottam volna el idáig. Akiben kicsit is felmerül a kérdés vagy igény, az ne gondolkozzon, mert csak pozitív eredménye lehet. Ami észrevétel lenne, hogy szerintem több alkalom is beleférne, persze, ez biztos személyfüggő, és biztos az is benne van, hogy tényleg nagyon jók voltak az alkalmak, de szerintem lehetne több is, hogy "lazábban" beleférjen minden téma."

Petra, 31 éves

"Krisztivel folytatott beszélgetések sokat adtak nekem, igy más oldalról is megismerhettem a családomat és önmagamat. Felkészült, szakmailag hiteles embernek ismertem meg Őt. A változatos tesztek és érdekes feladatok, a beszélgetések mellett, egy izgalmas utazást is jelentettek. Nekem barátnőm ajanlotta, hogy ezzel csak több lehetek, bárhogy is alakul az életem. Köszönöm Neked Kriszti!"

Melinda, 41 éves

Online konzultációs visszajelzések

"Az interneten bukkantam Kriszti weboldalára, ahol nagyon sok érdekes és jó tanácsot találtam azoknak a nőknek, akik már régóta babát szeretnének. Mivel én is ebben a helyzetben vagyok, és már minden vizsgálaton túl vagyunk a férjemmel,és minden rendben velünk, ezért úgy döntöttem, hogy nincs vesztenivalóm. Meg is rendeltem a "Ha lelki okok miatt késik a baba" című könyvét, és elolvastam. Olvasás közben folyamatosan azt éreztem, hogy mintha rólam szólna minden egyes mondat. Annyira magával ragadott,hogy úgy döntöttem, személyesen is szeretnék Krisztivel találkozni. Ez sikerült is, habár a személyes találkozó helyett skype-os videotelefonálás lett belőle, de ez cseppet sem vett el a hatásából. Sőt. Nagyon jókat beszélgettünk, sok mindenre rávilágítottunk az életemben, a lelkemben, mert hogy én is hittem és hiszek is benne, hogy ha testileg minden rendben, akkor csakis lelki gátja lehet a várandóságnak. Az utolsó alkalommal, amikor megtörtént a kielemzésem, nem hittem a fülemnek, mert olyan dolgok jöttek elő, amik mindvégig jelen voltak (még) az életemben, és mérgezték a lelkemet, de magamtól mégsem tudtam ezeket előhozni a tudatomból és örökre lezárni. Óriási megkönnyebbülést éreztem amikor ezeket átbeszéltük és nagyon hálás vagyok Neki, hogy ez az „utazás” megtörténhetett. Úgy gondolom, hogy most már jó úton vagyok és hamarosan beköszönt a gólya hozzánk is. Bátran ajánlom Őt minden nőnek, aki hasonló helyzetben van, mert néha hiába tűnik valami egyértelműnek, egyedül mégsem tudunk vele megbirkózni. Nagyon hiszek benne, hogy mindennek lelki oka van, ezért ha ott rendbe tesszük a dolgokat, nem fog elmaradni a várva várt „csoda”. És annyira jó, hogy vannak ilyen emberek, mint Kriszta, akik tudnak ebben segíteni nekünk, és nem kell a drága gyógyszereket vásárolni, hanem a legolcsóbb megoldással, és egy hiteles szakember segítségével magunk is megoldhatjuk a problémát. Ugyan ez időidényesebb, mint bekapni egy gyógyszert, de a hatása örökre szól, nem csak arra a pár órára, mint egy bogyónak."

Andi, 38 éves (2019.03.)

Vissza a főoldalra