Szeghy Krisztina - pszichológiai mentor, családsegítő konzulens, író

an image

Szeghy Krisztina vagyok, pszichológiai mentor, családsegítő konzulens, édesanya, és egykori sorstárs.

A kisfiam születésére mi „csak” két évet vártunk. Két pokoli hosszúnak tűnő évet, tele hiábavaló várakozással, mindenféle fogantatást segítő készítmény kipróbálásával, a különféle gyógyteáktól kezdve az akupunktúrán át a kineziológusig.

A fogantatást segítő csodaszerek garmadája mellett sok energiát fektettem abba is, hogy felismerjem és megszüntessem magamban a várandósság létrejöttét gátló esetleges lelki akadályokat. Végül egy hosszú önismereti utazást követően természetes úton fogant a kisfiam, aki ma már 10 éves.

A kisfiammal a pocakomban kezdtem el írni személyes tapasztalataim alapján a Babát akarok! (www.babatakarok.hu) blogot. Az oldal,amely a fogantatást segítő természetes módszerek körében igyekszik eligazítást nyújtani a babára vágyó pároknak, az évek alatt a széleskörű információknak köszönhetően az ország egyik vezető babaváró oldalává nőtte ki magát.

A kipróbált természetgyógyászati kezeléseket annyira hasznosnak találtam, hogy 2011-ben természetgyógyász végzettséget szereztem.

A képzésem alatt vált nyilvánvalóvá számomra, amit addig is sejtettem: hogy a test és a lélek szoros kapcsolatban áll egymással. A pszichológusok már régóta tudják, hogy a lélek (psziché) képes akár testi (szomatikus) tünetet is előidézni. Vagyis a betegségeinket sokszor lelki okok idézik elő. Sőt, bizonyos betegségek kialakulásában kiemelt szerepe van az érzelmi tényezőknek, pl. szívinfarktus, gyomorfekély. Egyre inkább hangsúlyt kap az az elképzelés, hogy a termékenységi problémák, illetve a várandósság sikertelen kihordása mögött is sokszor lelki okok húzódnak meg.

Mivel saját tapasztalataimból adódóan szívügyemmé vált a meddőség kérdése, pszichológiai mentori, illetve családsegítő konzulensi végzettséget szereztem, amellyel immár segíteni tudtam a lelki okok elhárításában.

2011-ben jelent meg első könyvem a témában, Ha lelki ok miatt késik a baba címmel, amely a mai napig hiánypótló a magyar könyvpiacon. Olyasvalamiben szerettem volna segítséget nyújtani a babára vágyó nőknek, amelyre eddig még senki nem vállalkozott: a várandósság esetleges lelki gátjainak feltérképezésében. A termékenységi problémákkal küzdő nők viszonylag könnyen vesznek igénybe orvosi segítséget azért, hogy mielőbb kisbabájuk születhessen, elenyésző számban fordulnak viszont olyan szakemberekhez, akik a várandósság lelki akadályainak felderítésében segíthetnének. Ennek az oka nemcsak a kivizsgálások és beavatkozások anyagilag megterhelő voltában keresendő, hanem egyfajta hozzáállásbeli probléma is. A nők a lelkükben dúló érzéseket, esetleges félelmeket, szorongásokat még manapság sem szeretik „idegenek” elé tárni. Sőt. Sokszor fel sem ismerik, hogy pszichés akadálya van a gólya érkezésének. Nekik kíván segítséget nyújtani a könyv abban, hogy az esetleges lelki gátak tudatosításával, feldolgozásával mielőbb boldog kismamák lehessenek.

Az online, illetve könyv formában nyújtott segítség mellett személyes és skype konzultációra is lehetőség van a Babahívogató Program keretében, melyet pszichológiai mentori minőségemben végzek. Személyes érintettségem, illetve szakmai tapasztalataim alapján a programot kifejezetten a babára vágyó párok hölgytagjának alakítottam ki. A programról bővebben a Babahívogató Program menüpontban olvashatsz, a folyamatosan érkező babákról pedig az anyukák mesélnek a Referenciák menüpontban. Amennyiben személyesen szeretnél találkozni velem, hogy a Babahívogató Program keretében együtt próbáljuk felderíteni, lehet-e valami lelki oka annak, hogy késik nálatok a gyermekáldás, kérlek, hogy a lenti elérhetőségeim valamelyikén egyeztessünk időpontot.

Az eddigi munkám elismeréseként megélhettem, hogy cikkeim jelentek meg olyan nívós újságokban is, mint a HelloBaby! Magazin, illetve TV- és rádióműsorokban, díjátadókon, szakmai előadásokon szerepelhettem.

Jelenleg egy újabb könyvön dolgozom a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, amely ismét a babát tervező nők számára próbál hasznos tanácsokkal szolgálni.

Könyv rendelés: Rendeléshez kérlek kattints ide: RENDELÉS

Személyes konzultációs lehetőség (előzetes bejelentkezést követően):

E-mail cím: szeghykrisztina@gmail.com

Telefon: 06/20-255-62-69

Vissza a főoldalra