Skip to content Skip to footer

Babahívogató Program

 

„Az asszonyi testben fogan, növekszik, benne valósul meg a mindmáig legtökéletesebb alkotás: az ember.”

Dr. Lux Elvira

Babahívogató Program – program a várandósságért

Ha Te is:

 

 • régóta vársz már a kisbabátok érkezésére
 • esetleg túl vagy már több sikertelen inszemináción vagy beültetésen
 • a környezeted szerint túlságosan “rágörcsölsz” a gyermekvállalásra
 • úgy érzed, hogy már a párkapcsolatod is megsínyli a baba utáni vágyatokat
 • félsz, hogy kifutsz az időből
 • ha már szégyellsz bemenni a patikába egy újabb csomag terhességi tesztért
 • azt érzed, hogy nem érted, miért büntet a sors
 • rettegsz, hogy soha nem lesz már gyermeked
 • elveszítetted a reményt, és azt sem tudod, mit akarsz már valójában….

 

… akkor bátran keress engem a Babahívogató Program keretében.

Miben tudok segíteni neked?

Szeghy Krisztina vagyok. Anya és segítő foglalkozású szakember, aki maga is megküzdött a meddőség nehézségeivel, és ezért pontosan tudom, hogy Te mit érezhetsz most, amikor újabb segítséget keresel.

Amiben én segíteni tudok, és segíteni szeretnék Neked, hogy közösen feltárjuk, milyen esetleges lelki okai lehetnek annak, hogy késik nálatok a gyermekáldás. Itt nem lesz futószalag. Csak Rád figyelek, és arra, hogy mielőbb vége legyen a sok várakozással töltött időnek.

Ehhez a pszichológia eszköztárát, és a saját, immár több, mint 10 évnyi, a meddőség körében szerzett szakmai tapasztalatomat hívjuk segítségül. Mindez a Babahívogató Program keretében történik, amelyet a saját személyes érintettségem és szakmai tapasztalatom alapján kifejezetten a nehezített teherbeeséssel küzdő nők számára alakítottam ki.

Hogyan történik mindez?

Hetente, maximum kéthetente találkozunk, összesen minimum 6, maximum 10 alkalommal. Ezalatt célzottan, a problémára fókuszálva beszélgetünk, és egyszerű, rajzolgatós feladatokat csinálunk, hogy könnyebben feltárjunk olyan dolgokat is, amelyekről nehéz beszélni.

Itt csak ketten leszünk, mert így van lehetőség arra, hogy minden esetleges személyes belső akadályod nyugodt, bizalmas légkörben felszínre kerülhessen.

A Babahívogató Program alapja

A testi folyamataink és a lelkünkben zajló folyamatok között összefüggés van. Ijesztő hírt hallva elsápadunk, összecsuklik a lábunk, kínos helyzetben elpirulunk. A lelki tényezők azonban nemcsak ilyen egyszerű “tüneteket” hozhatnak létre, hanem hozzájárulhatnak betegségek kialakulásához is. Bizonyos betegségek esetén az érzelmi tényezőknek kiemelt szerepe van: például szívinfarktus, gyomorfekély.

Egyre inkább hangsúlyt kap az az elképzelés, hogy a termékenységi problémák, illetve a várandósság sikertelen kihordása mögött is sokszor lelki okok húzódnak meg. A hormonrendszer jellegzetességei miatt főként a stressz, a babára “rágörcsölés” szerepét szokták hangsúlyozni, de ennél sokkal bővebb a lehetséges okok listája, amely akár a kisgyermekkorunkban átélt élményeinkig is visszavezethető.

Értsd meg, hogy miért nem sikerül teherbe esned!

Mindenkinél más és más lehet az az ok (vagy okok) amely akadályozza a fogantatás, vagy a várandósság sikeres kihordását. Fontos azonban, hogy megismerjük önmagunkat, megtudjuk, hogy mitől vagyunk olyanok, amilyenek éppen vagyunk, mert ha a várandósságunkat akadályozó tudat alatti tényezőket tudatközelbe emeljük, máris csökken a termékenységünket gátló hatásuk.

Már az óriási megkönnyebbülést hoz, hogy a folyamatos öngyötrő kérdés, a “mi lehet a baj velem?!” a beszélgetések során értelmet nyer, és mint egy lufi, megkönnyebbülést okozva kiröppen a gondolataidból, ismét átadva a helyet a nyugodtabb, reményekkel teli babavárásnak.

Mindenkinél egyedi, kinél hány alkalomra van szükség, minimum 6, maximum 10 alkalommal szoktunk találkozni. Ezalatt célzott, segítő jellegű beszélgetések és feladatok segítségével közösen keressük a nehezített fogantatás mélyén rejlő esetleges lelki okokat. Az utolsó alkalommal közösen egységbe foglaljuk a konzultációk során előkerült lelki “mozaik-darabokat”, és egy más nézőpontból áttekintve újragondoljuk őket. A program rövid idő alatt előremozdító felismeréseket ad.

Online Babahívogató Program

Az internet természetessé vált az élet minden területén. Így tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, ismerőseinkkel. Így azok számára, akik más módon nem jutnak el hozzám, segítség lehet ez a forma, amikor elakadnak az életük egy nagyon fontos szakaszában: az anyává válásban. Előnye, hogy mindenki számára elérhető. Hátránya, hogy míg a személyes jelenlét során nincs zavaró körülmény, az online konzultációk során az internetes kapcsolat esetleges ingadozása megzavarhatja a beszélgetés folyamatát, szerencsére ez ritkán fordul elő.

Mind a személyes, mind pedig az online konzultációk célja, hogy a megtermékenyülést, vagy a várandósság sikeres kihordását akadályozó esetleges lelki akadályokat feltárja, és segítséget nyújtson ezek feldolgozásához. A Babahívogató Program kötött időtartamú, egymásra épülő lépcsőkből áll, amelyeken végighaladva áttekintjük az életed eseményeit a fogantatásodtól kezdve egészen a mai napig. Az utolsó alkalom egy felismeréseket, AHA-élményeket adó összegzéssel zárul.

Mindenkit abban a helyzetben támogatok, ahol éppen tart a gyermekvállalás kérdésében: legyen az a természetes út, inszemináció, lombik, vagy donor petesejtes lombik.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondhatom, hogy online verzióban a Program ugyanolyan jól működik, mint személyes jelenlét esetén, így bátran ajánlom ezt a verziót is.

 

Információk a konzultációkról

Egy alkalom 50 perc, a díja 15.000 Ft

Online konzultáció díja: 13.000 Ft

Konzultációk helye:

 • Budapest, XI. kerület, Gellért tér
 • online (skype, messenger kamerás verzió)

 

Visszajelzések másoktól ↗

Szeretnéd tudni, másoknak hogyan és miben segített a Babahívogató Program? Ide kattintva megnézted.

Időpont kérés ↗

Amennyiben szeretnéd, hogy együtt próbáljuk meg kideríteni, miért késhet nálatok a gyermekáldás, kérlek, hogy vedd fel velem a kapcsolatot a következő elérhetőségem valamelyikén:

Telefon: 06/20-255-62-69

E-mail: szeghykrisztina@gmail.com

Amennyiben külföldön élsz, vagy vidéki lakos vagy, lehetőség van online messenger/skype konzultációra.

 

Szeretettel várlak a Babahívogató Programban!

Szeghy Krisztina pszichológiai mentor, családsegítő konzulens