Skip to content Skip to footer

Írásaim

Könyvek

2011-ben jelent meg az első könyvem,  Ha lelki ok miatt késik a baba  címmel. A könyv jelenleg hiánypótló a magyar könyvpiacon. Olyasvalamiben szerettem volna segítséget nyújtani a babára vágyó nőknek, amelyre korábban senki nem vállalkozott: a várandósság esetleges lelki gátjainak feltérképezésében.

A személyes tapasztalatom ugyanis az, hogy a termékenységi problémákkal küzdő hölgyek viszonylag könnyen vesznek igénybe orvosi segítséget annak érdekében, hogy mielőbb kisbabájuk születhessen, elenyésző számban fordulnak viszont olyan szakemberekhez (például pszichológus, kineziológus), akik a várandósság lelki akadályainak felderítésében segíthetnének. Ennek az oka nemcsak az orvosi kivizsgálások illetve beavatkozások anyagilag megterhelő voltában keresendő, hanem egyfajta hozzáállásbeli probléma is. A nők a lelkükben dúló érzéseket, esetleges félelmeket, szorongásokat még manapság sem szeretik „idegenek” elé tárni. Sőt. Sokszor fel sem ismerik, hogy pszichés akadálya van a gólya érkezésének. Nekik kíván segítséget nyújtani a könyv abban, hogy az esetleges lelki gátak tudatosításával, feldolgozásával mielőbb boldog kismamák lehessenek.

A könyv természetesen nem helyettesíteni, pusztán kiegészíteni szeretné a szükséges szakorvosi kivizsgálásokat, beavatkozásokat. A téma időszerűségét, illetve a könyv elismerését jelzi, hogy a Ha lelki ok miatt késik a baba  bekerült a Nők Lapja Psziché 2012. február-márciusi számának „könyvajánló” rovatába is.

A könyv ide kattintva megrendelhető: Ha lelki ok miatt késik a baba című könyv rendelése

Jelenleg egy újabb könyvön dolgozom a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, amely ismét a babára vágyó, kisbabát tervező nők számára próbál hasznos tanácsokkal szolgálni.

Babát akarok (www.babatakarok.hu)

A  Babát akarok!  web oldal ötlete még a várandósságom idején fogalmazódott meg bennem.

Úgy éreztem, hogy a termékenységi problémáimmal kapcsolatban nem kapok elegendő felvilágosítást az orvosoktól, ezért szorgos hangyaként begyűjtöttem minden meddőséggel, termékenységgel kapcsolatosan fellelhető információt. Végül ezeket web oldal formájában közzétettem az interneten, hogy más leendő édesanyáknak minél kevesebb időt kelljen keresgéléssel eltöltenie. Így született a  www.babatakarok.hu, amelyet a  facebook-on  is több ezren többen követnek.

A kezdeti aprócska blog lehet, hogy az egyedi hangvételnek, és a közérthető formában megírt cikkeknek köszönhetően hamar népszerűvé vált, és mára az ország egyik vezető babás portálává nőtte ki magát.

Időközben mivel természetgyógyász végzettséget szereztem, illetve pszichológiai mentori és családsegítő konzulensi képesítést, már nemcsak egy sok mindent megtapasztalt anyukaként, hanem segítő foglalkozású szakemberként segítek a hozzám fordulóknak.

A web oldal népszerűségét mutatja, hogy havonta több ezer látogató érkezik az oldalra. A látogatók 70 %-a már minimum egy, de inkább két éve vár hiába a gólya érkezésére.

Az oldalon megjelenő cikkeket nagy látogatottságnak örvendő web oldalak ajánlják, de időnként felbukkannak a nyomtatott sajtóban is, akár olyan nívós újságokban is, mint a HelloBaby! Magazin.

Csak Pozitívan Magazin

Indulása óta rendszeres szerzője vagyok a Csak Pozitívan Magazinnak, amely csak online formában jelenik meg, és amely ingyenesen letölthető és olvasható.

A magazin hasábjain havonta megjelenő írásaimban a termékenységi problémák, a nehezített fogantatás lelki hátterét járom körbe, nagyon sok szemszögből.

A magazin aktuális lapszáma, illetve az archív lapszámok a magazin oldalán elérhető: www.cspm.hu